Chanel almost-dupes

ENSome time ago, I went on a short shopping spree with Andreea and, while she was trying out the new Chanel foundation, I thought I might try out myself some of their famous nail polishes.
As you might recall, I own 'Diving in Malaysia' polish from Sephora which is considered to be a perfect dupe of 'Peridot' by Chanel. I thought I'd see this myself.
Here's the photo of them both in artificial light (flash). There is a slight difference in colour (Peridot is a little bit greener, while DiM has gold reflects) and sparkle, if you look REALLY closely. However, in natural light and from an acceptable distance (for instance, when you show your bff your new nail colour) they look strikingly similar. Not to mention that the Sephora polish has an amazing brush and is super easy to apply compared to the Chanel one. Honestly, I would never pay that much for a polish when there is something similar on the market.

RO: Acum ceva timp am fost cu Andreea la o mica iesire de shopping in Baneasa si, in timp ce ea incerca noul fond de ten Chanel, m-am gandit sa ma invart si eu pe la standul de oje. Daca va mai amintiti, am oja 'Diving in Malaysia' marca Sephora care este considerata a fi varianta mai ieftina a ojei 'Peridot' de la Chanel. Cum tot eram acolo, m-am gandit sa le compar si eu pe cele doua. Mai jos aveti o  fotografie cu ele in lumina artificiala (blitz mai exact). Este o usoara diferenta la culoare (cea de la Chanel are o tenta ceva mai verzulie) si la cantitatea de sclipici, daca te uiti FOARTE atent. Cu toate astea, in lumina naturala si de la o distanta acceptabila (ca atunci cand ii arati celei mai bune prietene noua ta oja) sunt incredibil de asemanatoare. Sa nu mai vorbesc de faptul ca oja Sephora are o pensula mult mai buna facand astfel aplicarea un vis, comparativ cu cea Chanel. Sincera sa fiu, nu as da niciodata atatia bani(peste 100 lei) pe o oja care exista si in alta parte mult mai ieftina. 
L - DiM; R - Peridot

EN:
While there, I also tried out Chanel Particuliere (the brown-taupe one) and Jade Rose (middle finger).
I must confess I was truly disappointed with these. I expected Chanel to have products of higher quality, however these are just plain and not worth checking out. The application is terrible (they're too liquidy, the brush is too long and thin when compared to others; Jade Rose was poorly pigmented) and they chipped in less than a day. I didn't even get to photograph them properly as you may notice.
Furthermore, one of my Golden Rose nail polishes, which is INSANELY cheap, looks almost the same as Jade Rose by Chanel (minus the shimmer), you can see it on the top most finger. 

RO: Daca tot eram acolo, m-am gandit sa mai testez doua din faimoasele lor oje: Particuliere (un maro-taupe) si Jade Rose (degetul din mijloc). Sa fiu sincera, am fost crunt dezamagita. Ma asteptam ca Chanel sa aiba produse de calitate net superioara altor firme, cu toate astea ojele mi se par banale si nu merita toata nebunia ce este in jurul lor. Modul de aplicare este varza, daca imi permiteti, (sunt prea apoase, pensula este mult prea subtire si lunga; nuanta Jade Rose era nepigmentata) si au sarit de pe unghii in mai putin de o zi. Nici macar nu am apucat sa le fotografiez intregi, din cate vedeti. Mai mult decat atat, am gasit in colectia mea de acasa o oja Golden Rose ce seamana foarte mult cu Jade Rose (nu are sclipici, insa), o puteti vedea pe degetul de sus.


From Left to Right: Chanel Particuliere, Chanel Jade Rose, Golden Rose 27

What do you think? Are Chanel nail polishes worth the hype?
Voi ce parere aveti? Isi merita ojele Chanel toata faima?

12 pretty comments

  1. In primul rand, imi plac schimbarile pe care le-ai facut in aspectul blogului! :)
    Eu n-as da banii pe oje Chanel, cel mult pe un ruj de-al lor. Desi sunt mare fana oje, mai mult de 35-40 lei chiar n-as scoate din buzunar pt. nici o culoare, mai ales nepigmentata si nerezistenta :P

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am avut nici o oja Chanel, dar nici nu-mi doresc una, prea multi bani ... si pentru ce?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Georgiana
    Mersi mult de tot ca ai observat :D m-am chinuit putin la el si ma bucur sa vad ca este apreciat.
    Un ruj sincer mi-as cumpara de la ei, mi-am promis ca daca fac bine la primele examene ma voi rasfata cu un ruj de-al lor, le-am incercat in magazin si m-au cucerit. Insa ojele, nu. Atat timp cat exista China Glaze, care mi se par foarte bune si la un pret corect, si multe alte firme pe masura, nu vad rostul unei oje Chanel de peste 100 de lei.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Camelia
    Sunt de acord cu tine :) China Glaze, Golden Rose si multe altele arata la fel pe unghii, asa ca de ce sa fac un efort financiar pentru asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. doamne cum naiba sa dau peste 1 mil pe o oja :)) nici daca mi-ar da de mancare :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place cum arata blogul:)

    Cat despre oja.. chiar ca dezamagire... cand te gandesti ca dai o gramda de bani pe ele si nu sunt buneeeee...

    E clar, nu tot ce e scump e si bun!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Holy moly- 1 mil o oja? N-as da nici daca as sti ca e singura de pe planeta :)

    Imi place mutl blogul, mai ales header-ul(l-am admirat de cand l-ai pus pe Fb), dar nu prea imi place fontul ca e italic si mai e si cam obositor.
    Just my opinnion :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Alexandra Rotaru :))) Sa vezi ce slabesti intr-o saptamana cu o oja din asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. @CLM
    Mersi :D

    Da, clar. Doar pentru ca dai mai multi bani, nu inseamna ca vei avea parte si de calitate buna, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dorina
    :D Mersi :*
    Sincer, si eu aveam si am in continuare dubii legate de font. Parerile vad ca sunt impartite momentan, unora le place, altora ba. Il mai las ceva timp asa sa vad cum decurge totul si apoi vad ce ii fac :D
    Mersi de parere!

    RăspundețiȘtergere
  11. Asta cu 100 de lei pe o oja si 12157352 pe un ruj mi se pare o aberatie si o fitza avand in vedere ca exista produse la fel de bune la un pret de 10 ori mai mic. Numai un exemplu, am un fond de ten Lancome pe care am dat o gramada de bani care nu-i ajunge nici la degetul mic fondului de ten Revlon Colorstay. Cred eu ca asta se numeste "a cumpara inteligent".

    RăspundețiȘtergere
  12. @Lavi
    Sunt si nu sunt de acord cu tine :) Eu de exemplu de multe ori am gasit produse scumpicele, dar foarte bune care nu se compara cu cele mai ieftine. Insa este valabil si inversul, ca in cazul de fata, produse foarte scumpe care sa fie chiar mai proaste decat cele ieftine :) In schimb ma tenteaza un ruj Chanel, desi este scump, l-am incercat in magazin si se vede ca e de calitate, spre deosebire de ojele lor.

    RăspundețiȘtergere