Bottega di Lungavita Linfa-Age Dermorestoring Shampoo Review

În caz că nu v-ați dat seama din titlul kilometric, astăzi vorbim despre un șampon pentru păr gras de la Bottega di Lungavita, un brand italian care din păcate nu se găsește la noi, în afara serviciului Pick N Dazzle (lucru care de altfel reprezintă unul din avantajele acestui beauty box - încercarea unor produse cu totul noi). Șamponul se numește Dermorestoring Shampoo for Oily Hair și este din gama Linfa-Age. 

Prima dată l-ați văzut în unboxing-ul primelor cutii Pick N Dazzle când abia l-am descoperit. La o primă utilizare mi s-a părut un șampon bun, dar lipsind SLS-ul din compoziție, a fost nevoie să insist puțin pentru a face spumă (lucru care nu mă deranjează foarte tare). Faptul că temutul SLS (Sodium Lauryl Sulphate) lipsește de pe lista de ingrediente mă încântă deoarece am observat că scalpul meu tinde să reacționeze negativ la acest ingredient. Bottega di Lungavita l-a înlocuit cu ALS (Ammonium Lauryl Sulfate) care se crede a fi mult mai blând și mai puțin iritant (sursa), lucru care s-a dovedit și pe mine.
Descrierea oficială a produsului:
Indicated for oily, heavy hair, it also provides relief to the scalp due to its toning, soothing and refreshing properties.ACTIONS: it regulates the sebaceous secretions of the scalp, reduces the hair’s oiliness, cleanses deep down without irritating and stimulating the sebaceous glands, and exerts a bacteriostatic, antipruritic and antimycotic action.  The botanical blend contains Nettle, Burdock and Witch Hazel. The skin-purifying antiseptic action is achieved by Grapefruit Seeds and the essential oils of Mint and Bergamot.

INGREDIENTE:

Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cocamidopropyl, Betaine, Lauryl Polyglucose, Decyl Glucoside, Propylene Glycol, Polysorbate-20, Arctium Lappa Extract (Burdock Extract), Citrus Grandis Seed Extract (Grapefruit Seed Extract), Hamamelis Virginiana Extract (Witch Hazel Extract), Urtica Dioica Extract (Nettle Extract), Copper Usnate, Citrus Aurantium Bergamia Oil (Bergamot Oil), Mentha Arvensis Oil (Wild Mint Oil), Glyceryl Oleate, Phenoxyethanol , Potassium Sorbate, Acrylates/Palmeth-25 Acrylate Copolymer, Dicaprylyl Ether, Hyroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Coco-glucoside, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone. 

TEXTURĂ ȘI MIROS:

Nu îmi plac șampoanele prea lichide care se scurg printre degete în secunda în care îl pui și, din fericire, acesta nu se încadrează în această descriere. Este puțin vâscos, ca un gel transparent, dar îndeajuns de lichid să curgă ușor din recipient. Se întinde bine în păr, fără să rămână mai mult în alte părți. Cât despre miros, e posibil să nu fie pe placul tuturor deoarece este un miros puternic de plante medicinale având în vedere uleiurile și extractele din compoziția lui (urzică, hamamelis, bergamotă, sâmburi de struguri și altele).

AMBALAJ:

Ador felul în care Bottega di Lungavita își ambalează produsele, parcă ar fi dintr-o drogherie veche pe o stradă din Italia. Ambalajul este simplu, fiecare tip de produs având o culoare anume (în cazul acesta, turcoaz), iar faptul că dozatorul este îngust mă încântă. De multe ori când sunt la duș pățesc să torn mai mult produs decât am nevoie (fie gura prea largă, fie șamponul prea lichid), mai ales când sunt în grabă. Din fericire, la acesta nu se pune problema, fiind o potrivire perfectă între textura sa vâscoasă și dozatorul precis.

EFECTE:

Am ajuns și la partea cea mai interesantă și vă spun sincer că am fost uimită de rezultate. Părul meu este uscat la vârfuri, dar gras la rădăcini cu un scalp foarte sensibil. Am folosit acest șampon timp de câteva săptămâni doar pe scalp (pe vârfuri mă rezum la balsam și mască, aplic șampon doar dacă folosesc ulei înainte de baie). Am reușit să îmi extind perioada dintre spălări cu 2 zile! Adică părul meu nu se mai îngrășa din a doua zi, ci se menține frumos până în ziua 4 chiar (când în mod normal ar fi trebuit prins în coadă). Din fericire, nici nu mi-a cauzat probleme, nu am avut mâncărimi sau cojițe cum pățesc cu alte șampoane pentru păr gras care tind să îmi usuce excesiv scalpul. 

DISPONIBILITATE:

Din păcate, după cum am menționat, momentan acesta se găsește doar în portofoliul Pick N Dazzle, mai exact în pachetul Dazzling Picks. Poate ulterior vor trimite și la noi, pot doar să sper.

CONCURS:

Nu uitați că până la sfârșitul lunii februarie, aveți șansa să câștigați propria voastră cutie Pick N Dazzle. Pentru înscriere și mai multe detalii, accesați articolul #DragosteLaPrimaVedere
Dacă doriți să vedeți ce am primit în cea mai recentă cutie, dați play clipului de mai jos (hint: veți vedea un fard superb!). Cam atât pentru astăzi, spuneți-mi dacă v-am făcut curioase în legătură cu acest șampon și care este preferatul vostru. Vă pup!

0 pretty comments