O unealtă de neînlocuit pentru un păr frumos

Dacă vă numărați printre posesoarele unui păr fin ca mine atunci știți cu siguranță că, fără un foehn bun, volumul e doar un vis frumos - mai ales dacă părul este și lung. Tocmai de aceea trebuie să alegem unul calitativ care este cât mai blând cu părul și care nu ni-l degradează chiar dacă îl utilizăm la (aproape) fiecare spălare.

Multe dintre voi mi-ați cerut rutina de îngrijire a părului (da, am una mai veche pe care o găsiți aici, dar trebuie updatată) și, ca o introducere către aceasta, m-am gândit că ar fi un moment bun să vorbesc despre importanța foehnului.
Foehnul meu a fost mulți ani alături de mine la bine și la greu. La început nu realizasem cât de important este un foehn bun, asta până când am fost nevoită să folosesc unul mai mic, fiind în vizită acasă, și am rămas șocată cât de greu îmi era să îmi usuc bine părul. Atunci mi-am dat seama că întodeauna voi avea câteva criterii în funcție de care voi alege un nou foehn:
- neapărat să aibă controlul temperaturii: cel pe care îl am eu are 3 trepte (fierbinte, călduț și rece) și este foarte important să poți controla acest lucru ca să eviți degradarea părului.
- putere mare: nu aș mai folosi niciodată un foehn mai mic de 2000W, am mult păr și mi-ar da prea mult de muncă unul mic și cu puțină putere, să nu mai spun că ar dura jumătate de zi.
- să fie unul rezistent: culmea, deși al meu nu este făcut din cel mai bun plastic, a rezistat numeroaselor călătorii și încă se ține bine, dar următoarea achiziție va fi cu siguranță unul mai solid. Din ce research am făcut, cred că cel mai probabil voi lua unul Philips.
Cea mai bună metodă mi se pare shopping-ul online pentru că puteți citi păreri direct pe pagina produsului și vă puteți face o idee despre abilitățile lui. 
Când am spus că este de neînlocuit pentru părul fin, nu am exagerat deloc. Am observat că, dacă mă culc cu el ud sau chiar dacă îl las să se usuce complet natural, îi lipsește volumul pe care mi-l doresc. Plus că, având părul foarte lung, durează foarte mult acest proces dacă nu intervin cu un foehn de calitate. Eu îl usuc întotdeauna cu capul în jos și pot spune că foehnul este cel mai folosit dintre toate uneltele de păr (cam la fiecare spălare) și, cu toate acestea, părul nu îmi este afectat pentru că întotdeauna am grijă la temperatura folosită. Vă puteți convinge și singure din fotografiile de mai jos.

Voi folosiți foehnul? Dacă da, ce model aveți acum? 

11 pretty comments

  1. Ce par lung! "Insert envy here" si imi place maxim culoarea! Eu acum am un foehn relativ profesional, ROZ. Foehn-urile ma tin ani buni, nu am avut probleme, am fost fericita cu orice am avut, dar la placa de par sunt un cosmar. Am avut una ffff buna de la remington, am luat-o cand eram in clasa a 12a (in 2011, aoleo...) si m-a tinut pana anul trecut. Adica ea mai mergea, saraca, dar eu ma saturasem. Atunci mi-am luat Braun Satin Hair, toata lumea o ultra-lauda, si asa mai departe. Atunci studiam cu Erasmus in Spania, si am prins-o de la 120 de euro pe la vreo 80 si nu am mai fost asa suparata :)) Momentan sunt fericita, dar a aparut noua philips moistureprotect si deja am idei...Ma abtin. :))))

    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am innebunit cu cea noua Philips :)) noroc ca nu folosesc des asa ceva si nu mi se justifica achizitia. Te pup!

      Ștergere
  2. Eu sunt din categoria celor care cauta solutii pentru a tempera volumul! Dintre aceia care "au zburat cu lada" - era o expresie folosita de bunica mea! :)))
    Ai par frumos, Stefana! Eu am primit relativ recent o perie rotativa Rowenta si m-am indragostit de ea!
    Tin pumnii pentru tine! Multa bafta la concurs!!!

    Kisses!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o norocoasa atunci :D eu am volum numai in jumatatea de jos si e stresant :)) amuzanta expresia bunicii tale, parca imi si imaginez :)) Sa o folosesti cu placere, este cumva cea mov? Si eu am una, dar mereu ma apuca lenea :)) Multumesc, te puuup!

      Ștergere
  3. :) Bunica, Dumnezeu s-o odhineasca, avea o multime de expresii amuzante! I le folosesc, mi-au intrat in sange - uneori ii surprind si ii amuz tare pe cei care n-au auzit nicicand asa ceva! :)))
    Da, da, cea mov!!! It's goodiful!
    Kiss, kiss!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos ca a ramas asa o parte din ea in tine :D m-as distra sa te aud :))

      Ștergere
  4. Problema cu parul fin, pisicesc, si volum in partea de jos o am si eu.
    Folosesc un foehn Remington, roz :)) l-am primit de ziua mea acum 2 ani si il ador, e minunat! Are 3 trepte de caldura, 2 de viteza, jet de aer fierbinte si jet de aer rece. 2200W si 2 elice,nu una ca majoritatea. Chiar e genial.
    Am si peria Rowenta, cea crem, dar uit de ea, imi ia mai mult timp decat foehnul. Oar placa, Philips cu vibratii, o am de vreo 5 ani si e perfecta, nici nu s-au murdarit placile si chiar o folososem des. Eh, mi-am mai luat una mai "slim" pt bucle (nu stiu firma, dar era Brithney Spear pe ambalaj), ceramica, temperatura reglabila, e foarte ok.
    Mult succes! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vede ca asta e ora de somn, scuza-mi greselile, am pocit-o si pe Britney in graba mea (recunosc, astept sa mi se usuce oja ca sa pot adormi) :))

      Ștergere
    2. Si eu mai uit de peria rotativa ca la fel imi ia mai mult timp asa ca prefer foehnul. Suna bine cel pe care il ai tu :D ma tenteaza sa il iau dupa ce imi "expira" asta :D Te pup!

      Ștergere