Machiaj și ținute pentru birou

By Stefana Teodoroiu - sâmbătă, septembrie 26, 2015


E ironic puțin titlul având în vedere că nu sunt decât angajată la propriul blog și nu merg la birou, așadar experiența mea este undeva spre zero. Mă gândesc însă că sunt lucruri de bun simț ce spun aici și că ți se vor potrivi dacă lucrezi la o firmă mică, o multinațională sau chiar de-acasă, ca mine.
Ieri am postat pe contul de YouTube o sugestie de machiaj potrivit pentru birou și facultate care se realizează rapid și ușor (click pe HD pentru o calitate bună), iar astăzi completez ce am început cu aceste trei sugestii de ținute.

Office Look 1: Daily

Ținuta de zi cu zi o aleg pe două criterii: comoditate și eleganță. Cu o rochie feminină, strânsă în talie cu o curelușă de piele nu poți da greș, mai ales dacă alegi o culoare tomnatică precum acest burgund. Accesoriile le-am păstrat minimale, doar un ceas și un lănțic auriu, o pereche simplă de botine negre, iar sacoul oversized mi se pare că se potrivește la fix cu întreaga ținută. Adaug un ruj mai aprins (MAC Rebel, doar mă știți), puțin eyeliner și deja m-aș simți o mică divă.

Nu am uitat nici de iPad pe care îl „îmbrac” într-o husă albă cu detalii aurii pe care scrie I am very busy, un semn mai clar de atât nu există :) :) așadar, hai la treabă!

Office Look 2: Home

Aceasta este pentru fetele care lucrează de acasă, ca mine. E important să te schimbi din pijamale cum te trezești pentru a intra în atmosferă de lucru, altfel vei lenevi mai mult decât e nevoie (și spun asta din propria experiență). Eu am ales o rochiță lărguță și comodă, cu un imprimeu de sărbători (da, deja mă gândesc la asta, shoot me) asortată cu o pereche de loafers comozi. Cel mai important de ținut minte este să îți păstrezi spațiul de lucru cât mai ordonat și aerisit, te va ajuta mult pe parcursul zilei!

O cană cu un imprimeu drăguț (pentru pauzele de Instagram pe care toate le avem), sticky notes colorate ca să îmi însenineze ziua și gata, sunt pregătită pentru o zi de muncă de-acasă!

Office Look 3: The Boss

Cea de-a treia ținută este pentru șefa de birou, cea care, pe lângă veșnica grijă „Eu cu ce mă îmbrac azi?”, trebuie să se gândească și la subalternii ei și cum să îi motiveze mai bine. Toată lumea știe că negrul este culoarea puterii și autorității, dar eu am ales o rochie tricotată galben-muștar pentru a sparge puțin rutina și am păstrat doar accesoriile negre.

Doar pentru că trebuie să impui respect, nu înseamnă că nu te poți bucura de Casul Friday, dacă e cazul. Plus că această culoare te va face să pari mai prietenoasă și mai accesibilă, deși eu cred că aș fi tipul de șefă nesuferită, trebuie să preiau mereu controlul, măcar culoarea să fie mai deschisă! xD

Sper că v-au plăcut sugestiile mele și că vă vor da câteva idei pe viitor! Rochiile de la care am pornit aceste ținute și care m-au inspirat se găsesc pe Shopamor.ro alături de peste 700 de alte modele pentru toate gusturile. Mai multe puteți vedea aici.

Neapărat să îmi trimiteți și mie fotografii cu stilul vostru și cum vă place să vă machiați și să vă îmbrăcați la birou, tare sunt curioasă :)

  • Share:

You Might Also Like

2 pretty comments