5 moduri în care poți folosi diferit placa de păr

By Stefana Teodoroiu - sâmbătă, octombrie 03, 2015

Cred că multe dintre noi avem o placă de păr acasă. Unele o folosesc mai des, altele mai rar, dar cu siguranță e utilă când vrei să ai părul perfect pentru o întâlnire sau o altă ocazie. Eu recunosc, nu o folosesc foarte des, părul meu nu este nici drept, nici ondulat și de obicei stă diferit în funcție de cum se usucă. Fiind însă foarte lung și des, nu am mereu răbdare să îl îndrept, așa că am descoperit moduri noi și diferite de a o folosi.

1. Îmblânzirea firelor rebele

Aceasta este o problemă constantă la mine. Părul se regenerează repede (lucru de care mă bucur), dar am mereu baby hairs care îmi strică întotdeauna cocul sau coada de cal creând o aură pufoasă în jurul capului (imaginați-vă numai cum arată). Așadar, apelez des la placă pentru a îndrepta aceste firicele pe cât posibil ca să le pot controla și aranja. Fiind scurte, sunt ondulate sau chiar crețe în anumite zone, dar cu această metodă mă asigur că vor sta cuminți cât am nevoie (sau până la prima ploaie, haha).

2. Călcatul manșetelor și al gulerelor

Asta e metoda omului leneș ca mine. De multe ori, numai gândul că trebuie să scot masa de călcat, fierul, să pregătesc totul și asta pentru doar o CĂMAȘĂ mă sperie. Dacă situația nu e critică, folosesc așadar placa de îndreptat părul pentru a scoate cutele din guler și manșete, scăpând astfel (măcar parțial) de imaginea șifonată pe care o avea.

3. Depotarea fardurilor

Aici nu voi detalia foarte mult, sunt atâtea articole pe internet care explică pas cu pas cum se realizează. Ideea este că de multe ori, m-am folosit de placă pentru a scoate pastila de fard din suport și pentru a le muta într-o paletă magnetică. Lucru foarte util pentru salvarea spațiului din sertarul cu cosmetice.

4. Onduleuri foarte strânse

Metoda clasică de ondulat părul cu placa nu am reușit niciodată să o mânuiesc. Tot la ondulator apelez când am nevoie. În schimb, dacă fac un updo și vreau ca două șuvițe lăsate libere să capete acel look romantic cu onduleuri strânse, atunci folosesc metoda de mai jos. Ai nevoie doar de un creion și o placă de păr, iar șuvița este gata în câteva secunde. Probabil ar arăta bine și dacă aș face tot părul așa, but ain't nobody got time fo' that!

5. Volum la rădăcina

Având scalpul sensibil, nu pot folosi decât foarte rar șamponul uscat. Așa că singura metodă pentru un volum la rădăcină după câteva zile de la spălare este placa de păr, alături de puțină tapare. În fotografie nu este efectul foarte mare, dar se vede clar diferența între partea stângă a imaginii unde am aplicat metoda plăcii de păr și partea dreaptă.

Dacă nu aveți încă o placă de îndreptat părul sau sunteți în căutarea unui model modern și calitativ, vi le recomand pe cele Philips.  Au o varietate de modele, cu diverse funcții, și sigur veți găsi ceva pe gustul vostru.

 • Share:

You Might Also Like

5 pretty comments

 1. Pentru mine e cea mai buna prietena cand vine vorba de crazy baby hairs, de-asta am si cumparat-o! :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Eh...pe asta cu calcatul gulerului de la o camasa nu o stiam! :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Referitor la imblanzirea micilor fire de par am si eu probleme. Extrem de mult mi s-a regenerat parul in ultimul timp. Aproape ca am breton :)
  O idee geniala este folosirea plăcii pentru călcat. Si eu am aceeași problema ca tine. Decât sa scot masa de călcat si fierul si sa calc ceva mai bine imi schimb ținuta-asta daca se poate.
  Referitor la volumul parului la rădăcina iti recomand sa încerci pudra pentru volum. Mie imi place extrem de mult
  www.rokolla.blogspot.ro

  RăspundețiȘtergere