Tentații când vrei să slăbești?

By Stefana Teodoroiu - sâmbătă, noiembrie 28, 2015


Vin sărbătorile și, odată cu ele, suntem obișnuite să mâncăm orice, oricum dăm jos după, nu?
Din fericire, până la facultate nu am avut probleme din punctul acesta de vedere. Am un metabolism rapid moștenit de la mama mea, dar ușor-ușor va dispărea și el, așa că trebuie să am mai multă grijă ce mănânc și cum mă îngrijesc. Pentru că îmi este foarte greu în schimb când e vorba de pofte (nu aș renunța în veci la sarmalele bunicii, la pâine sau alte lucruri considerate nesănătoase), am decis să introduc totuși gustări sănătoase (am renunțat deci la majoritatea dulciurilor din comerț) și exerciții fizice.
Câteodată o mai dau și în bară cu o noapte de pizza sau un prânz rapid în oraș (când nu am soluții foarte multe), dar încerc să răresc cât mai mult momentele astea. Pentru zilele în care păcătuiesc, mi-am creat în cap o listă cu ce am de făcut ca să simt că îmi rezolv socotelile cu forța karmică a colesterolului.
În primul rând fac neapărat cel puțin 20 de minute pe zi timp de o săptămână exerciții fizice, nu am voie deloc să chiulesc. Renunț și la pâine pentru câteva zile (nu pot definitiv, dar trebuie să mă pedepsesc cumva), beau mai multă apă și îmi promit să nu mai calc în KFC/ McDonalds (insert random fast food name), măcar o lună. 

Acum știu că nu sunt în măsură să dau sfaturi despre slăbit din moment ce nu am avut problema asta până acum, dar nu strică să încerc măcar să țin o evidență a ceea ce mănânc. Am încercat și câteva tratamente acum ceva timp (cuvă, masaj, împachetări), dar recunosc că nu m-am prea ținut de ele. Momentan mi-a atras atenția tratamentul cu ultrasunete de la Simone Beauty Center, dar sigur va mai dura până să găsesc motivația să ies din casă pentru așa ceva. 

Între timp, mă țin de programul meu, încerc să mănânc mai multe fructe și legume, dar nu vreau nici să reduc totul drastic deoarece, pentru mine, mâncatul este o plăcere. I know I can't give it up, I might as well exercise. 

 • Share:

You Might Also Like

2 pretty comments

 1. Of, si pentru mine mancatul e o placere, din cauza asta orice restrictie pe care mi-o impun e o mare drama. In ulimul timp, nici apa n-am prea mai baut, ceea ce e trist.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Rau faci! Bea apa cat mai multa :D le zic tuturor asta. La mancare mai trisam noi cumva, dar la apa, no-no!

   Ștergere