De ce am fost la Cannes și ce am făcut acolo

#biodermatrip2016

După cum probabil știți deja, la începutul lunii am fost 3 zile la Cannes, pe Riviera Franceză. Și, pentru că am primit nenumărate întrebări despre cum am ajuns acolo, am decis să fac un articol mixt în care să vă povestesc câte ceva despre asta (hint: dacă dați click pe hashtaguri, veți găsi toate fotografiile făcute în excursie).

Cum am ajuns la Cannes?

Bioderma a organizat un concurs pentru bloggeri care a constat în patru etape diferite. Fiecare concurent a trebuit să scrie un articol sau să facă un videoclip pe o tematică anume, iar la finalul probei se stabileau niște note în urma jurizării. Astfel am ajuns să fiu în top 3 bloguri din concurs și să câștig această excursie sponsorizată. Celelalte două norocoase au fost Iuliana Manea și Ana-Maria Tătucu (care, din păcate, nu ne-a mai putut însoți). Și da, am fost norocoase, dar am și muncit pentru această excursie pentru că fiecare articol a însemnat timp, efort și inventivitate din partea noastră. Ne-a însoțit și Paula, reprezentatul companiei, care aș putea spune că ne-a devenit și prietenă în cele câteva zile.

Articolele mele din concurs:
Etapa 1: Bioderma Atoderm Ulei de Dus Review & Demo (video)
Etapa 2: Nicio zi fără SPF (video)
Etapa 3: Te protejezi când îți zâmbește? (articol)
Etapa 4: Bioderma topește dorul de mare (articol)

Nu am fost singurele acolo, ci ni s-au alăturat bloggeri de beauty din mai multe țări (Lituania, Polonia, Cehia etc), așa că întreaga excursie a fost și o ocazie extraordinară de a lua pulsul zonei de beauty străine. Un lucru care mi-a atras atenția: fetele celelalte erau incredibil de frumoase și cu stofă de model, nu glumesc. Parcă tocmai coborâseră de pe catwalk multe dintre ele. 

Va fi un articol lung, împărțit pe zile, cu multe fotografii. Sper să aveți răbdare să îl citiți până la capăt. Dacă nu, vă recomand să vedeți măcar vlogul de acolo și haul-ul de la final. 

Ziua 1

Am plecat devreme, mult prea devreme pentru mine, dar asta pentru că am avut și escală de câteva ore în Viena. Ca o adevărată workaholică ce sunt, am profitat de prizele și ”birourile” comode pentru a mai posta ceva pe blog și pentru a răspunde mesajelor. 

Apoi am ajuns pe Riviera Franceză unde vedeam palmieri în toate direcțiile, lucru care mi-a dat instant energie și o stare de bine, în ciuda drumului obositor. Ne-am cazat la Hotel Barriere Le Gray D'Albion unde am avut parte de cel mai fain tratament (camera super spațioasă, terasă și un mic dejun delicios). M-am îmbrăcat într-o ținută comodă și simplă pentru plimbare (un tricou din bumbac de la H&M, blugi Pull&Bear, Vans și nelipsită borsetă BumbagR) și am pornit.

Pentru că am avut două ore libere, am zis să profităm să ne plimbăm prin Cannes, așa că am luat trenulețul și am făcut un tur de o oră unde am văzut punctele de interes cu explicații în limba engleză. Oriunde merg, caut mereu să fac acest gen de tur pentru că este cel mai interesant și vezi cât mai multe lucruri într-un timp relativ scurt. 

După ce ne-am întors în camere, ne-am pregătit pentru cina din acea seară la Restaurant 360 din incinta hotelului Radisson Blu. Fără să realizez, am purtat o ținută formată aproape exclusiv din Poema (bluză, pantaloni și pantofi), iar plicul a fost Moon by Dana Rogoz cu oglindă (detalii în video). De la masă aveam o panoramă superbă a orașului pe timp de noapte, iar mâncarea a fost interesantă. Când ne-am întors în camere, am găsit o grămadă de produse Bioderma frumos așezate pe comodă, o surpriză extrem de plăcută, dar care mi-a și cauzat puține emoții gândindu-mă la reacția omului ce a intrat în cameră să le aducă, nu era tocmai ordine după o pregătire pe fugă. :P
Vă prezint reacția unui prieten când i-am spus despre ce scriu articolul de azi *flips hair majestically*
ai fost la cannes ca sa te plimbi ca o adevarata
eu cam atat as avea de scris
:))))
daca l-as scrie eu

Ziua 2

A doua zi ne-am trezit iar devreme (un chin pentru mine, but worth it) pentru că am plecat în excursie la Aix-en-Provence, un orășel cochet în apropierea fabricii Bioderma. Acolo am vizitat la pas o parte din centrul istoric (superb de altfel, mi s-a părut puțin asemănător cu Verona), am mâncat o rață gustoasă la un restaurant de 5* Le Pigonnet și am vizitat fabrica unde se fac aproape toate produsele Bioderma.

M-am convins încă o dată ce achiziție bună a fost camera (Sony Alpha A5000 - că tot sunt întrebată mereu). E mică, ușoară și face fotografii/ videoclipuri foarte bune pentru excursii și vloguri. Să nu mai spun că este și cute datorită culorii.

La fabrica Bioderma a fost cea mai intensă experiență. Am văzut efectiv cum se prepară apa micelară, cum se ambalează produsele (parcă era un episod din How It's Made?) și cât de bine controlat este fiecare proces - fascinant. După această mică aventură, am avut parte și de o prezentare legată de brand, iar surpriza de la final ne-a încântat pe toate - ne-am jucat cu câteva din ingredientele din Hydrabio Perfecteur și am vizionat o demonstrație de machiaj.

Dar ziua încă nu se terminase. Odată cu întoarcerea în Cannes (și după câteva ture de somn în autocar), ne-am grăbit să ne aranjăm pentru ultima cină în oraș. Am fost la restaurantul Le Majestic pentru a ne mulțumi stomăcelul (care deja făcea zgomot prea mare) și apoi am ieșit la dans în clubul Les Marches, care se află în clădirea unde se ține și Festivalul de Film de la Cannes. Inițial, planul era să stăm puțin și să ne îndreptăm către camere apoi, dar a fost o noapte pe cinste și am petrecut până dimineață. Până la urma, o dată ajung la Cannes, nu?

Ziua 3

Deși am dormit foooarte puține ore, ne-am trezit cât de devreme am putut pentru a mai prinde ceva timp prin oraș. L-am luat la pas, pe străduțe și alei, unde am descoperit și farmecul lui. Vă spun sincer că aș mai fi stat câteva zile acolo. Arhitectura este impresionantă, cu un stil simplu, pe gustul meu. Clădirile sunt oarecum șterse deoarece se pune mult accentul pe vegetație, care este superbă. Multe nuanțe de verde, flori multicolore, portocali pe stradă, e un vis. 

Am pus și un shameless selfie  mai jos să vă arăt ce bine arată tenul meu acum, fără pic de machiaj și după o noapte nebună. Deci se poate :)

La plecare, am văzut și Nisa din avion, o priveliște mai mult decât încântătoare care mi-a rămas întipărită în minte și pe care sper să o revăd. Cannes, you have been great!

Dacă sunteți curioase cu ce produse m-am întors de acolo, vă invit să vizionați și cel mai proaspăt clip de pe canal. (PS: E și cu Skye :D)

Mulțumesc că ați rezistat până aici!

à bientôt

7 pretty comments

  1. Vai ce frumos e acolo cu palmieri si tot, sunteti foarte norocoase :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Lovely place! Mi-ar placea si mie sa il vizitez. Foarte fain articolul, ai adus o parte din excursia ta catre noi!
    Lots of kisses

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt superbe toate pozele! Am vazut si vlogul chiar cand l-ai postat si nu prea intelegeam cum de te-a lovit norocul in halul asta incat sa ajungi la Cannes :-)). Acum am inteles ca nu ti-a picat din cer aceasta excursie si ai muncit pentru ea :-D. Sunt convinsa ca a fost o experienta extraordinara fiindca genul aceste de momente sunt unice in viata.
    Te pup :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult. Da, ar fi fost dragut sa pice din cer :)) dar asa e si mai frumos cand e rasplata pentru ce faci! Te pup! :*

      Ștergere
  4. Si eu am fost la Cannes si Nisa la inceputul lunii iunie si pot sa confirm faptul ca cele 2 locatii sunt absolut incantatoare. Desi am stat o saptamana, timpul a trecut super repede si mi-as fi dori sa mai stau cel putin tot atat. Coasta de Azur este impresionanta, imi doresc foarte mult sa ajung intr-o buna zi, din nou, pe acele meleaguri de vis. :)

    RăspundețiȘtergere