Poveste din grădină

Am vorbit mult despre plantele mele pe YouTube și Instagram, dar niciodată aici. E o pasiune pe care am descoperit-o mai târziu, ba chiar înainte nu credeam că voi fi în stare să îngrijesc nici măcar un cactus. Totuși mereu m-a fascinat să le văd, încă de mică le fotografiam în curtea bunicii: crizanteme, margarete, cosmos, bulbi de flori, nu cred că era anotimp fără ca bunica mea să aibă ceva înflorit în grădină. Apoi ne-am mutat și noi la curte, mama a început să dedice tot mai mult timp plantelor și am ajuns să îndrăgesc copacii ce ne țineau umbră și răcoare, wisteria cu ale ei flori spectaculoase în fiecare primăvară, trandafirii ce parfumau aleea până toamna târziu și cred că nu m-aș opri până diseară din povestit.

(în imagini trandafirii cățărători Ghislaine de Feligonde, dreapta, și Swan Lake, stânga)

Așa am știut că îmi doresc să am curtea mea, cândva. Acel cândva a venit mult mai devreme decât puteam spera vreodată. Nu e la fel de mare ca a mamei, nu este într-o zonă la fel de liniștită ca a bunicii, dar e curtea noastră, unde ne petrecem mare parte din timp și unde familia noastră se simte acasă. Și ce este un astfel de spațiu fără verdeață, fără flori colorate și fără frunze în bătaia vântului? Așadar, treptat și cu multă ambiție, am început și noi amenajările micuțului nostru rai. 

Mama mea este clientă de foarte mulți ani Sweet Garden, așadar am știut din start de unde urma să comandăm toate plantele de care aveam nevoie pentru asta. M-a ajutat mult și faptul că pe site sunt menționate și multe dintre detaliile importante, cum ar fi distanța de plantare, perioada de înflorire, dimensiunile la maturitate, dar și la livrare. Mi-am făcut mult mai ușor planurile așa, iar rezultatele se văd deja la 3 ani distanță. Chiar și în grădină noastră mică, avem de toate de la arbuști ornamentali și flori de toate felurile la pomi fructiferi și chiar o grădiniță de legume. 

Este locul nostru cald și primitor pe care încercăm să îl împărțim cu oricine ne trece pragul, real sau virtual.


(iasomie de iarnă, un deliciu în orice grădină)

(pentru factorul spectaculos, wisteria)

0 pretty comments