Machiajul pentru mine...


Am început ca cele mai multe fete cu rujurile mamei. Mânjeam tot în calea mea, dar petele de culoare și texturile mă fascinau. Apoi am avut perioada ”neagră” unde eyeliner-ul aplicat messy o data pe lună, când aveam voie, mă făcea să mă simt un rockstar. Am început ușor-ușor să experimentez și cu farduri, pudre minerale, culori mai aprinse, până mi-am dat seama că asta mă face fericită și l-am rugat pe tata să-mi cumpere primele două farduri MAC. Motiv de mândrie, nu altceva, le țin minte și acum – Shimmermoss (un turcoaz sidefat care te ducea cu gândul la o vară pe malul mării) și Sable (cel mai frumos fard neutru căruia niciun acum nu i-am găsit înlocuitor).


Nu m-am oprit aici, am trecut la farduri de sprâncene, eyelinere tot mai diverse, concealer, rujuri, tot ce ținea de sfera machiajului mă fascina. Azi eram rebelă cu un smokey eye perfect estompat, mâine girl-next-door cu nuanțe suave, abia sesizabile și copilărești. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult.

Chiar dacă personajele sunt diferite și tot mai multe (poate mă inspiră Jennifer Lopez cu un look din anii 90 sau poate mă inspiră chiar natura cu toate creaturile ei pline de detalii), machiajul încă este modalitatea principală prin care eu îmi las creativitatea să iasă la iveală. Nu folosesc niciodată machiajul pentru că nu mă simt bine în pielea mea sau pentru că vreau să mă ascund, ci îl folosesc pentru a da naștere unor noi laturi ale mele, pentru a-mi lăsa anumite gânduri să ia formă fizică și pentru a mă exprima liber. Asta înseamnă pentru mine machiaj.

Pentru tine ce este?

1 pretty comments

  1. Salut,

    Imi poti comunica un pret pentru publicarea unui advertorial pe blogul tau?


    O zi buna, multumesc in avans.

    P.S.: nu trebuie sa publici acest comentariu si daca nu-ti apare adresa de mail este cernega.george@gmail.com

    RăspundețiȘtergere