BB sau CC Cream? Care mi se potrivește?


Eu iubesc BB și CC Cream-urile, de multe ori le prefer în fața fondului de ten pentru că sunt mai ușor de aplicat și se simt mai natural pe ten. Așa că astăzi vă vorbesc despre cele 3 pe care eu le folosesc constant de când le-am luat: Elmiplant CC Cream, Gerovital CC Cream și Lioele Triple the Solution BB Cream.

Fiecare are avantajele și dezavantajele lui, dar îmi plac toate 3 și le folosesc diferit în funcție de cum arată tenul meu în ziua respectivă, unde merg și cât voi sta cu el pe față.

Ce este un BB și un CC Cream?

Pe scurt, BB vine de la Blemish Balm deci este o cremă nuanțată menită să acopere și să trateze imperfecțiunile, iar CC vine de la Colour Correct și are rolul de a  ascunde roșeața și alte pete.

Care mi se potrivește?

Acest lucru depinde foarte mult de tipul tău de ten și de așteptările tale referitoare la un produs. BB Cream-urile sunt orientate către imperfecțiuni, iar CC Cream-urile către corecția de culoare. Aș vrea totuși să iei în considerare faptul că multe dintre cremele mass-market de acest tip nu respectă 100% promisiunile și majoritatea dintre ele au acoperire prea mică pentru a ascunde acneea sau roșeața. Eu le recomand pe cele asiatice, mi se par cele mai bune la capitolul acoperire. Dacă tenul vostru este totuși curat și nu are nevoie de acoperire mare, puteți apela cu încredere și la cele de pe piața noastră.

Tu pe care le recomanzi?

  • Elmiplant CC Cream - acoperire mică, subton cald, textură lichidă, se aplică foarte ușor.
  • Gerovital CC Cream - acoperire medie, subton rece, miros puternic, se aplică foarte ușor.
  • Lioele Triple the Solution BB Cream - acoperire mare, subton rece, se aplică puțin mai greu.
Pentru a vedea cum se aplică, cât de bună este acoperirea și alte detalii referitoare la cele 3, puteți urmări videoclipul meu de mai jos în care vă arăt demonstrații cu fiecare în parte. V-a convins vreunul dintre cele 3? Cu care ați pleca acasă?
Dacă vă plac articolele mele, vă rog să mă votați și în cadrul Școlii de Beauty Blogging. Am mare nevoie de voturile voastre!

20 pretty comments

  1. Lioele mi se pare cel mai bun BB cream care poate fi cumpărat de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut filmuletul. Eu am folosit BB Creamul de la Elmiplant si mi-a placut foarte mult. Acum folosesc CC Creamul de la Farmec si BB Creamul de la Nivea, dar le folosesc blenduite pentru ca separat nu-mi place nici unul suficient de mult. Eu le aplic cu degetele sau cu pensula. Cel de la Farmec nu-mi place pentru ca nu are SPF, iar cel de la Nivea e prea inchis si se intinde mai greu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu gasesc absenta SPF-ului un minus neaparat, oricum aplic inainte :D Pe cel de la Nivea nu l-am incercat, dar nu ma tenteaza, sincer.

      Ștergere
  3. Mie mi-a placut cel mai mult Skin79.La mine Lioele e prea inchis ca nuanta si nici nu se adapteaza...daca vrei ti-l dau pe al meu ca sta nefolosit:))SImpatic video-ul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu merita 79 lei cel de la LIOELE.La banii astia imi cumpar un fond de ten de la Revlon si mai imi raman si bani,plus ca are acoperire mult mai buna.Eu dintre CC cream-uri il folosesc pe cel din gama Gerovital happiness si sunt multumita.Oricum la BB si CC cream-uri conteaza si in cate straturi le aplici.Pentru o acoperire mai buna cred ca ar trebui sa fie cam 2 straturi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi se pare ca merita, Revlon nu arata deloc natural pe tenul meu si prefer aplicarea celui Lioele. Are rezistenta mare, pompita si un ambalaj travel-friendly asa ca, din punctul meu de vedere, nu este prea scump.

      Cat despre aplicarea in doua straturi, mie nu-mi place cum arata. Intr-adevar acopera puuutin mai bine, dar tot nu e de ajuns si incarca tenul. Ori acopera cat trebuie din prima, ori deloc, eu asa spun.

      Ștergere
  5. Le-am încercat pe toate trei și cel mai mult îmi place cel de la Gerovital. Din păcate cu Lioele nu m-am înțeles, nu-mi plăcea aspectul pe care-l avea pe tenul meu și mi-am dat seama că n-are sens să-mi bat capul cu el, din moment ce nici n-am nevoie de o acoperire atât de mare.
    Tu ești o drăguță, mi-a plăcut filmulețul (și gif-ul din articol, e foarte simpatic).
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce am vazut eu la tine, tu nu prea ai tenul gras/mixt. Este posibil sa fie din cauza asta :D mi se pare ca se aplica cel mai bine pe astfel de tenuri. Oricum, ai dreptate, daca nu ai nevoie de acoperire, chiar nu are rost sa te chinui cu el :D
      Multumesc frumos :*

      Ștergere
  6. Eu am incercat BB cream-ul de la Garnier, dar a fost o dezamagire destul de mare - desi era o nuanta deschisa tot era prea inchis pt tenul meu si mi s-a parut ca mi-au aparut mai multe cosurile de la el :( mi-am luat acum Beyond perfecting de la Clinique si e destul de interesant, mai ales cand il aplic cu buretelul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am auzit de cel Clinique, m-ai facut curioasa :D poate ajung intr-un Sephora sa il incerc. Cu buretelul oricum mi se pare ca orice arata aplicat bine :))

      Ștergere
  7. am si eu lioele si elmiplant, dar dintre astea 2 elmiplant imi place mai mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as vrea sa existe unul cu acoperirea si rezistenta lioele, dar cu textura si lejeritatea elmiplant :)) dar nu e posibil.

      Ștergere
  8. Eu am folosit CC cream de la Elmiplant si pentru 15 lei a fost bun. A avut un grad de acoperire micuț dar mie mi-a placut!

    www.rokolla.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie mi-a placut o lunga perioada de timp BB creamul de la Garnier ala la tub lung, atat ca acoperire cat si ca finisaj. Cand il foloseam tot timpul primeam complimente pentru ten dar am observat ca usuca in timp. Daca el o fi fost cauza.
    Mi-am adus aminte ca am si eu un Lioele mic dar e ratacit pe undeva. Am uitat de el, maine il caut neaparat sa-l incerc.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce ten perfect ai tu, ar fi chiar culmea sa nu arate bine :)) Ia sa incerci si Lioele :*

      Ștergere
  10. Oh, crede-mă, am tenul foarte gras. :)) Doar că folosesc mereu creme și pudre matifiante. Cel puțin de când folosesc Bioderma ABCDerm nu mă mai crede nimeni că am tenul gras. :)) Aplicate direct pe ten nu-mi rezistă prea mult timp nici Gerovital și nici Elmiplant, dar cu o bază matifiantă sunt foarte ok.

    RăspundețiȘtergere