Unde facem consultul oftalmologic în București


Mi-am descoperit problemele cu vederea la 13 ani, asta înseamnă cu mult timp în urmă (să nu intrăm în detalii că știm cum sunt doamnele) și până acum am purtat doar ochelari, din diverse motive. Fie mi-a fost frică să încerc lentile, fie nu le vedeam rostul (știți doar că-s leneșă și îmi place să fie totul cât mai simplu). 
În tot acest timp am avut și câteva experiențe negative printre care un control eșuat la o clinică din Pitești unde mi s-au pus niște dioptrii total greșite și am purtat un an de zile ochelari care nu mi se potriveau și care-mi dădeau dureri de cap fără să știu că profesioniștii nu sunt întodeauna profesioniști. Să nu mai spun că în copilărie am purtat ochelari de strabism din cauza unui alt ”expert” fără să am nevoie de fapt. Așa că după toata experianța asta îmi înțelegeți reticența de a încerca locuri noi pentru controlul oftalmologic.

Din păcate când m-am mutat în București acum câțiva ani am realizat că trebuie să o fac și pe asta. Îmi era greu să merg în timpul săptămânii la Pitești pentru un consult oftalmologic, dar nici nu voiam să mă duc la orice cabinet în București. De curând însă am primit o invitație de la Optica Medicală Videt și m-am gândit că a venit momentul să îmi iau inima în dinți și să renunț la rădăcinile pitite în Pitești (get it?!).

Mi-am făcut frumos programare, medicul m-a tratat foarte frumos, m-a întrebat ce port, ce mă deranjează și am trecut la consultul clasic. Totul bine și frumos, mi-au crescut foarte puțin dioptriile în ultimul an, deși nu port tot timpul ochelarii (nu faceți ca mine!) și am hotărât împreună să încerc și lentilele lor de contact. Mai mult din curiozitate (ha, mi-am învins frica). Cele pe care le-am primit sunt Johnson & Johnson și sunt mai mult decât încântată de ele. 

La început ne-am chinuit ceva cu aplicarea lor, fiind prima dată și având ochii extrem de sensibili i-am dat puțin de lucru medicului, dar într-un final am reușit și am plecat victorioasă acasă. Emoția mai mare a fost când mi-a venit rândul să le pun și să le scot singură, dar pot spune că m-am obișnuit extrem de repede și chiar mi se pare mult mai utile ca ochelarii. Pot face tutoriale video mult mai ușor acum pentru că văd mai bine în display, pot purta și alți ochelari de soare decât cei cu dioptrii (să nu râdeți, dar chiar voiam asta), nu mai am urme inestetice pe nas tot timpul și multe alte motive :)

Deci totul e bine. Am găsit cabinetul oftalmologic în care pot avea încredere și mă pot bucura de o vedere clară fără dezavantajele ochelarilor. Acum am mai rămas cu o problemă totuși, unde îmi repar rama? Mi s-a rupt unul din suporții care se sprijină pe nas și nu știu în București unde pot pune unul nou. Sugestii?
Și încă ceva, voi cum preferați, ochelari sau lentile de contact?

5 pretty comments

  1. Lentile de contact,cu siguranta

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am purtat ochelari mult timp. Si adormeam cu ei si era foarte enervant cand ma machiam ca nu bangheam deloc ce fac :)) Eu am si -4, 25 si port lentile de vreo 5-6 ani. Cateodata mi-au facut probleme si-ti recomand sa le mai scoti din cand in cand (nu stiu exact de care ai tu dar eu am day & night 30 de zile, deci o luna nu le scot, in principiu). Acum mi-am comandat altele, Bausch + Lomb PureVision2, sa vad cum ma descurc cu ele.. Acestea fiind zise, ca m-am lungit cu mult, iti sta mult mai bine cu lentile! Spor si vedere buna iti doresc, te pup si te citesc foarte des, doar nu prea comentez :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am lentile de 2 saptamani care se dau jos seara :D multumesc frumos :D si te mai astept pe-aici, chiar si fara comentarii :)) :*

      Ștergere
  3. eu o sa fiu prima care-ti zice ca-ti sta bine si cu ochelari, mie chiar imi place!

    RăspundețiȘtergere