Te protejezi când îți zâmbește?

Privind timid printre perdelele opace, S. se gândea dacă a lipsit mult prea mult din viața cotidiană. La fiecare privire furișată, oamenii începeau brusc să zâmbească, iar atunci și-a dat seama că a venit momentul să nu mai fie egoist și să renunțe la frustrările sale. Știa că efectele lui începuseră să fie criticate aspru de tot mai mulți, dar nu îi putea contrazice. Dragostea pe care le-o purta oamenilor era atât de puternică încât fiecare rază de iubire pe care o trimitea pe Pământ îi străpungea cu țepușe ultraviolete. 
Într-o zi, o tânără se plimba cu fetița prin parc, bucurându-se de o zi însorită. I-a fost teamă să nu le rănească și pe ele, dar în momentul acela a observat că fiecare țepușă, involuntar trimisă odată cu dragostea sa, se izbea ca de un zid de pielea celor două. Trăgând cu ochiul de după un nor a observat colțul unui tub galben ieșind din geantă. Era o cremă cu factor de protecție, aliatul perfect. 

IMPORTANȚA CREMEI CU FACTOR DE PROTECȚIE 

Știu, s-a vorbit mult despre protecția solară în blogosferă și se va tot vorbi. Este un subiect ce merită menționat din nou și din nou până toată lumea învață să se protejeze corect. Soarele ne dă întotdeauna o stare de bine și asta nu poate fi înlocuit cu nimic, dar trebuie să avem mare grijă la efectele nocive pe termen lung. Indiferent de anotimp și de vârstă, razele ultraviolete vor afecta pielea noastră. Pe lângă informațiile din acest articol, vă invit să vizionați și clipul de pe YouTube, în caz că l-ați ratat.

RISCURI

Cremele cu factor de protecție împiedică razele UV să pătrundă în piele. Ca și în mica mea povestioară, ele se lovesc de un zid și nu mai pot avea efectele negative despre care știm. Razele UVA sunt cele vinovate de arsuri, dar ele sunt răul cel mai mic deoarece UVB (care pătrund mai adânc) au o listă întreagă de efecte nocive de la îmbătrânirea prematură a pielii și cresc riscul cancerului de piele. Eu, una, prefer să previn ridurile decât să le tratez și asta este cea mai bună metodă. De asemenea, având cicatrici în urma acneei, nu ar fi o idee foarte bună să evit cremele cu SPF. 
Tocmai de aceea trebuie să avem mare grijă când alegem o cremă cu SPF și să ne asigurăm că aceasta protejează atât împotriva arsurilor (UVA), cât și împotriva UVB. În functie de factorul de protecție, crema va bloca un procentaj din razele soarelui. Începând cu SPF 15 care protejează de 93.3% din razele UV și încheind cu SPF 50 care protejează în proporție de 98%. Practic nicio cremă nu blochează 100% din raze, dar 50+ este cea mai sigură formă de protecție, iar acel mic + semnifică prezența unei protecții sporite. 

RECOMANDAREA MEA 

Preferata mea și cea pe care o voi folosi din nou vara aceasta este Bioderma MAX Aquafluide cu SPF 50+. Motivul este simplu și este clar direct din descrierea cremei:
Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+, 40 ml o realizare tehnologică unică ce combină  o textură ultra-fluidă, lejera ca apa, cu un efect DRY TOUCH și o protecție solară foarte înaltă, potrivită tuturor tipurilor de piele, inclusiv pentru cea mixtă sau grasă.
Având o textură uscată, mi se pare cea mai bună cremă cu factor de protecție pentru tenurile grase și mixte. Am folosit-o cu succes și vara trecută, la mare, pe post de BB Cream deoarece se găsește atât în variantă incoloră, cât și tinted în două nuanțe: Clair și Doree. Se comportă foarte bine și sub machiaj unde se menține mată și nu separă fondul de ten. 

Prețul recomandat al unei creme este de 56 pentru cea incoloră și 60 pentru cele nuanțate. Acestea se găsesc în farmacii.
Formula lui Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ este optimizată prin folosirea a 3 pudre cu efect matifiant. Odată aplicat, pielea este protejată, matifiată și catifelată.
Photoderm MAX Aquafluide SPF 50+ oferă dublă protecție împotriva razelor ultraviolete prin filtrele solare dermatologice și prin protecția biologică oferită de brevetul Bioprotecție Celulară®, care previne degradarea celulară și îmbătrânirea prematură a pielii.
Textura lejeră ca apa, cu efect dry touch, matifiază pielea și este o excelentă bază de machiaj.
Formula sa este fotostabilă, rezistentă la apă, hipoalergenică și non comedogenică.         
                  
Nu conține parabeni și parfum, asigură o toleranță cutanată excelentă.
Faptul că este rezistentă la apă mă bucură și mai mult, iar recomandarea îmi este întărită și de faptul că nu îmi irită deloc tenul, nu îmi cauzează coșuri și nici nu rămân urme albe după folosirea produsului. Pentru că vreau să vă îndemn să folosiți cât mai conștiincios acest tip de produs, aș vrea să ofer unei norocoase o cremă Bioderma MAX Aquafluide SPF 50+ în nuanța Doree. 


REGULI CONCURS:

1. Comentați la acest articol și spuneți-mi dacă folosiți SPF sau dacă veți începe să folosiți în urma acestui articol.
2. Urmăriți-mă pe Facebook cu un like paginii.
Deadline: 15 martie.

Aștept cu drag răspunsurile voastre și nu uitați de SPF! 

11 pretty comments

  1. Este extrem de importanta folosirea FPS si sper ca odata cu toate aceste articole din blogosfera, sa fie din ce in ce mai multi care sa devina constienti de acest lucru. Foarte draguta povestioara ta :)! La multi ani!

    http://iuliascorner.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, folosesc SPF. Incerc ca am grija de tenul meu si sa il protejez.
    FB: Nicoleta Alexandra

    Pupici si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina Dumitrache8 martie 2016 la 19:53

    Folosesc crema cu SPF indiferent daca este vara sau iarna, consider ca este foarte important acest aspect in alegerea unei creme potrivite. Contul de fb: Cristina Dumitrache

    RăspundețiȘtergere
  4. Am început să folosesc primăvara aceasta un fond de ten cu SPF , însă e mic , mi aș dorii , însă să încerc ceva mai mult SPF și bineînțeles mai bun .
    La mulți ani pentru azi ! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu folosesc spf..dar..in urma articoului voi folosi..mai ales ca a fost asa frumoasa forma sub care ai scris despre pericole si aliatul impotriva soarelui. As vrea sa incerc crema asta de la bioderma, am auzit multe lucruri bune despre ea.
    Fb: cristina andreea

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu foloseam SPF dar dupa ce am citit articolul tau clar o sa incep. 💋
    FB: Erika Soo

    RăspundețiȘtergere
  7. Folosesc intotdeauna produse cu SPF si la nivelul fetei si pe corp

    RăspundețiȘtergere
  8. Va trebui sa fiu sincera si sa recunosc ca nu am folosit pana acum crema cu SPF. Cumva incercam sa ma pacalesc ca nu este atat de necesara tenului meu (mai ales daca nu este vara). Dar in all honesty, clipul tau m-a facut sa ma gandesc mai bine la asta. Si dupa ce am vazut si postarea de pe blog, trebuie sa recunosc, m-ai convins ca este absolut necesar :) Iar crema de la Bioderma pare perfecta pentru tenul meu, mi-as dori tare mult sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici nu am citit articolul ca din titlu m-am simtit asa vinovata :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt destul de sigură că am lăsat un comentariu aici zilele trecute, dar se pare că a dispărut. Asta e.

    RăspundețiȘtergere
  11. citim dar nu prea bagam la cap, nu? cel putin eu...:)

    RăspundețiȘtergere