Buze ombre - pas cu pas

Deși am mai abordat subiectul acesta acum câțiva ani (când nici măcar nu exista trendul ”ombre”), m-am gândit să vin cu o variantă updatată, mai clară, referitoare la cum îmi fac eu buzele în degradé. Cu siguranță acest tip de machiaj nu este pentru oricine și mai ales pentru orice situație (nu aș ieși ziua din casă așa, dar la un eveniment special sau o sesiune foto mi se pare o alegere foarte bună).



Varianta oferită de mine este în tonuri de roz și mov, dar tutorialul poate fi adaptat pentru orice nuanțe. Cheia este să aveți niște creioane calitative și o pensulă pentru amestecarea culorilor. Rujul are rolul de a spori intensitatea culorilor, iar fondul de ten și pudra îi oferă o bază foarte bună. Îmi place mult această metodă deorece dă impresia unor buze mai pline (cu care eu nu am fost înzestrată din păcate).

Prima etapă:

Pregătiți-vă tenul cu un fond de ten bun, acoperind inclusiv buzele. Peste acesta aplicați un strat fin de pudră, vă va fi mult mai ușor să aplicați și să estompați creionul.

 A doua etapă:

Începeți cu creionul cel mai închis (în cazul meu Sleek Eau La La Liner în nuanța Raisin - chiar dacă este un creion waterproof de ochi, mi s-a părut că se potrivește în acest caz). Aplicați-l pe tot conturul buzei și în colțuri, cât mai intens, pentru că oricum vom amesteca nuanțele. 
Mai departe completați până spre mijlocul buzei cu un creion intermediar (eu am ales MAC Magenta). Nu trebuie să fie o trecere fină, de asta ne ocupăm mai târziu puțin. Fix în centrul buzei aplicăm cea mai deschisă nuanță (eu am folosit Bourjois 02 Cotton Candy).

 A treia etapă:

Aici ne ocupăm de estomparea culorilor și crearea unor treceri cât mai fine. Cu o pensulă de buze (sau nu neapărat - pentru mine cea mai bună la aplicarea rujului este pensula de concealer de la ELF) aplicăm un ruj închis în colțuri (eu am folosit Smashbox Plum Scene), iar în mijloc o culoare mai deschisă și mai aprinsă (Impassioned de la MAC). Cu aceeași pensulă încercați să faceți trecerile cât mai fine cu mișcări ușoare dinspre culoarea închisă spre centru. Este foarte important să respectați această mișcare, altfel va dispărea efectul dorit.

 Ultima etapă:

Pentru a ne asigura că va rămâne perfect conturul și pentru a corecta micile greșeli, folosim un concealer pe tot conturul buzei pe care îl estopăm către exterior cu o pensulă. Rezultatul final este cel din ultima poză, colțurile au fost corectate, linia este cât mai precisă, iar culorile prezintă un degrade fin.

Opțional:

Dacă vreți să ”îmblânziți” puțin efectul astfel încât să nu pară atât de evident, puteți aplica un gloss incolor deasupra sau, cum am făcut eu, unul roz deschis (sau o nuanță adaptată paletei de culori alese de voi). Cum vi se pare efectul? Vă place mai mult cu sau fără gloss? Eu l-aș purta cu un machiaj natural al ochilor, cu accentul pus pe gene și un ten impecabil și bine conturat. Aștept cu drag părerile voastre sincere și nu uitați de concursul Cosmetic Plant

8 pretty comments

  1. Imi place tare mult cum ai explicat pas cu pas. Pare foarte usor. Voi incerca si eu cu prima ocazie. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată superb combinația asta și îmi place cum ai explicat pas cu pas.
    Mie-mi place mai mult varianta mată! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos :D si mie tot varianta mata imi place mai mult!

      Ștergere
  3. Arata foarte dragut si cred ca nici nu dureaza mult procedeul. Totul tine de indemanare

    RăspundețiȘtergere