#RedescoperăFrumusețea alături de mine și de mama mea

Am primit de la Ioana și L'Oreal una dintre cele mai frumoase provocări din ultimul timp: o scurtă călătorie în timp prin care să descopăr idealurile de frumusețe ale vremurilor trecute. Și cum să o fac mai bine, dacă nu apelând la mult iubita mamă, cea care mi-a transmis gustul pentru frumusețe și cosmetice, cea care m-a învățat mereu să fiu aranjată (încă de când eram mică și purtam șosețele cu danteluță și floricele în păr).
Ghiciți și cine a fost atât de drăguță să facă acest widget superb. Deși cine mă cunoaște știe că semăn cel mai mult cu tati, nu pot să nu remarc că eu și mama mea avem aceeași privire și același zâmbet. Trebuie să recunosc că mereu m-am plâns că nu am moștenit ochii ei albaștri și părul ondulat, dar mă bucur că am primit metabolismul (da, suntem două norocoase) și pofta ei de viață.
Mami, ca și mine, nu a ținut niciodată cont de modă, trenduri și de ce se poartă, tocmai de aceea a fost tot timpul diferită. Îmi spunea că trucul pe care îl aplica cel mai des era creionul dermatograf, în special pe pleoapa inferioară, pentru a-i contura privirea. De când eram mică am observat că, chiar dacă ieșeam 5 minute afară, niciodată nu renunța la ruj și creion. Ce-i drept, are și norocul unui ten impecabil.
Mi-a povestit că în tinerețe folosea un strugurel de buze care se numea Atractiv, potrivit, nu? :) De la mami am moștenit și iubirea pentru natură, pentru plimbări și pentru animale. Căutând prin fotografiile vechi, am găsit și de ce. De mică mi-a fost transmisă ideea că frumusețea întotdeauna va fi legată de naturalețe și gingășie și că aerul de munte este cel mai sănătos pentru tenul nostru, tocmai de aceea orice mică escapadă la final de săptămână îmi îmbunătățește instant starea de spirit și, odată cu ea, seninătatea chipului. Dacă îmi amintesc corect, până și distinsa Audrey Hepburn (una dintre favoritele mele) spunea că ”o femeie fericită este o femeie frumoasă”.
Părinții mei dragi și zbuciumul tinereții
 Mai mult decât atât, m-a învățat un lucru extrem de important pentru orice pasionată de machiaj. Demachiatul - dacă mami, în niște vremuri nu foarte prietenoase, cu prea puține produse accesibile, putea respecta această regulă nescrisă a femeilor, cred că noi, în ziua de azi, nu avem nicio scuză dacă ne culcăm fără să îndepărtăm machiajul. Da, el ne face mai frumoase, dar dacă nu îi acordăm suficientă atenție, se poate întoarce împotriva noastră.
Nu vi se pare că, în poza de mai jos, parcă ar fi Cyndi Lauper?
Mi-a făcut mare plăcere să scriu acest articol și îi mulțumesc Ioanei că mi-a propus această temă. M-am simțit minunat alături de mami, rugând-o să-mi povestească ritualul ei de frumusețe și cotrobăind în cutia cu amintiri și fotografii vechi. 
Pentru voi ce este frumusețea?

4 pretty comments

  1. Ai poza cu mama ta cand se demachiază , cat dw tare :D. Si ce oglinduta vintage si faina are!! Mi-ar fi placut sa fi aflat de tag cand am fost la mami. Abia am facut rost de o pozica 2.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da :D nu stiu cu ce scop a fost facuta, dar ma bucur :)) pacat ca nu mai are oglinda acum, ar fi fost mostenire de familie. La mine s-a nimerit la fix cu vizita acasa, dar poate o poti ruga sa iti faca poze la unele sa iti trimita? :D Te pup!

      Ștergere
  2. Ce dragut! Ce program ai folosit pentru primapoza? E super! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima poza a fost facuta de Ioana si L'Oreal in cadrul campaniei :D

      Ștergere