10 aplicatii pentru beauty bloggers


Hey there, pretty things!

De ceva vreme mi-am tot făcut o listă imaginară cu aplicațiile pe care le folosesc cel mai des ca beauty bloggeriță. Am adăugat, am tăiat, iar am adăugat până am ajuns la cele 10 de astăzi. Pe acestea eu le consider indispensabile pentru bloggerițele de beauty și, de ce nu, pentru cele de fashion. Știu că nu toată lumea are un smartphone, dar dacă sunteți împătimite de tehnologie și vă place să fiți la curent cu ce e mai nou în lumea blogging-ului, vă recomand să le încercați.

Sper că am făcut o postare cât mai utilă și bine pusă la punct. Majoritatea aplicațiilor sunt gratis (mai puțin una dintre ele, dar care merită), iar sub fiecare icon am postat linkurile către App Store și Google Play Store pe care le puteți accesa apăsând butoanele corespunzătoare.

Enjoy!

1. Bloglovin'

Aceasta este preferata mea când vine vorba de urmărit blogurile mele preferate sau dacă vreau să descopăr unele noi în domeniul meu de interes. Probabil că știți că este și un site, dar prefer aplicația deoarece stau mult mai des pe tabletă/ telefon, decât pe laptop și îmi este mult mai comod.
Are un sistem fain de navigare (puteți aranja blogurile pe liste create de voi: Beauty, Fashion etc) și vă arată câte postări necitite aveți. 


2. Pinterest

Nu știu dacă mai e nevoie să zic prea multe despre acest site, cred că toate îl știți. Pinterest este și cred că va fi mult timp o imensă sursă de inspirație. Ca și mai devreme, prefer aplicația pentru că este mai la îndemână.
Pe lângă faptul că găsesc aici idei noi de manichiuri, machiaje, ținute, îmi și pot promova blogul folosindu-mă de imagini atractive. 


3. Instagram

Popularul Instagram cred că ne-a cucerit pe toate. De ce îl consider eu o ”unealtă” pentru blogging? Pentru că prin intermediul hashtag-urilor putem descoperi persoane noi din toată lumea cu interese comune care ulterior ne pot citi și blogul. Spre exemplu făcând un beauty challenge am descoperit beauty bloggers din Austria, SUA și chiar Africa de Sud pe care acum le urmăresc cu drag.


4. Facebook Pages

Dacă blogul vostru are și pagină de Facebook, această aplicație este extrem de utilă, mai ales dacă vă place să țineți legătura cu cititoarele oriunde ați fi. Îmi place să îl văd folosit și să îl folosesc la rândul meu pentru a pune întrebări cititoarelor, pentru prime impresii, pentru a împărtăși melodii și, de ce nu, pentru giveaway-uri.

De asemenea, aplicația oferă și insights, mai exact câte like-uri noi ai, ce reach ai, poți da reply comentariilor, cam orice poți face și pe laptop.

5. Blogger / Wordpress

Aici alegerea cred că este evidentă. O aplicație care să îți permită să controlezi într-o măsură mai mică sau mai mare blogul tău este extrem de utilă. Nu știu să vă zic despre cea Wordpress deoarece nu folosesc, dar cea Blogger este primitivă. Pot posta articole noi, pot salva ciorne (după cum vedeți chiar atunci lucram la această postare, bine că i-am schimbat numele!) și pot insera fotografii.

Eu o folosesc destul de des pentru că mă lovește inspirația când sunt în cadă și, având mereu telefonul la îndemână, intru imediat și îmi scriu cel puțin o schemă pe care o dezvolt mai târziu. Mi-ar plăcea să pot edita mărimea și poziția pozelor, dar poate vor face pe viitor. 




6. Pixlr Express+

Aplicația mea preferată când vine vorba de editat poze. Oferă atât filtre drăguțe și desene simpatice, cât și opțiunea de a modifica contrast, luminozitate, ștergere a imperfecțiunilor și altele. E bună și pentru colaje și pentru modificări minore, depinde de nevoi.


7. A Beautiful Mess

Aceasta este singura aplicație din top care nu este gratis. În Google Play costă 3, 50 RON, iar în App Store 0, 89 €. Eu cred că merită. Este tot o aplicație de editat poze, permite și crearea de colaje, iar fonturile și designul sunt extrem de feminine. Se poate adăuga text pe poze, există rame și desene feminine și delicate, iar filtrele sunt perfecte pentru pozele de beauty.




8. Dropbox

Dropbox folosesc pentru multe lucruri (share de poze cu prieteni, loc de păstrat documente și cărți importante de care am nevoie la facultate, back-up), printre care și organizarea blogului meu. Am un folder dedicat special acestui lucru unde am salvat întregul blog (în caz de vreun eveniment nefericit), codul pe care îl folosesc momentan, widget-uri, idei noi și subfoldere pentru postările mele (ootd, reviews, hauls etc).

Este cea mai tare aplicație pentru că se sincronizează automat prin wi-fi cu toate device-urile (telefon, laptop, tabletă) și ai oricând la îndemână documentele de care ai nevoie. Dacă într-o seară mă aflu la prietenul meu și totuși vreau să postez sau am nevoie de ceva, Dropbox mă salvează.



9. Fonta

Cea mai bună aplicație pentru adăugare de text pe fotografii. Există multe opțiuni de fonturi, poți selecta transparența, culoarea, mărimea, spațierea și poziția. Alte avantaje: poți blura poza de fundal făcând să iasă în evidență textul, poți adăuga cadre în diferite stiluri în jurul textului, filtre, umbre și contur. Eu o folosesc cel mai des pentru crearea pozelor de preview pe blogul meu. Din păcate, există numai în App Store.
*Un mic edit: această aplicație costă 1,79 - eu am luat-o într-o perioadă la promoție când era gratis și am uitat*

10. Youtube

Sursă infinită de inspirație pentru machiaje, manichiuri, fitness și proiecte DIY. Orice bloggeriță de beauty serioasă urmărește cu siguranță și câteva YT Beauty Gurus. O metodă super plăcută de a te relaxa seara, așezată comod cu un ceai și tableta în mână. 


Cam asta a fost tot. Sper că v-a ajutat cu ceva și că ați descoperit ceva nou astăzi.
Voi ce aplicații folosiți cel mai des?

23 pretty comments

  1. Fonta m a facut curioasa, dar e 1,79e asa ca pas :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, eu puteam sa jur ca e gratis :( am luat-o cred intr-o perioada la promotie. Modific acum!

      Ștergere
  2. Cu dropbox mi-ai dat o idee. Chiar e o chestie in caz de ceva ;)
    Http://glamupdoll.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place mult articolul asta :) Am sa te urmaresc de acum :P Eu nu sunt pe Pinterest. Nu stiu de ce, cred ca trebuie sa ma apuc si de el. In rest, Fonta mi-ar fi placut si mie. Pixlr Express foloseam eu, nu stiam ca e si unul cu +. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte tare articolul. Tu ai Iphone parca nu? Ca as vrea sa te intreb ceva :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim!! Mi-ai dat de lucru :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Nu stiu daca sa-mi cer scuze sau sa ma bucur.

      Ștergere
    2. :))))) eu ma bucur :)) deja mi-am cumparat Fonta si A beautiful mess .. Merita!! Multumim!!

      Ștergere
    3. :))) Ce rapid! Ma bucur ca iti place, sa le folosesti cu placere :*

      Ștergere
  6. Fonta mi-ar fi placut si mie, pacat ca e doar pentru Apple...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar pacat. Poate vor face pe viitor si pe alte platforme :)

      Ștergere
  7. l amine blogger a inceput sa dea kicks. m-am umplut de nervi dupa ce am descoperit ca postarea care o scrisesm pe telefon, nu aparea pe calculator, dupa care nu mai aparea nici pe telefon (desi sunt sigura ca o salvasem ca doar am folosit aplicatia de n* ori), dupa care am uitat de aceasta mica eroare si am facut niste completari la o postare...nici alea nu s-au salvat. am zis ca sparg telefonul!!!

    in rest, alea de editari foto le-am sters pentru ca acum fac pozele aproape exclusiv cu aparatul foto...daca tot am dat atatia bani pe el :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ca mi-ai zis sa ma pazesc si eu :D inca nu mi-a facut fente mie.

      Eu fac si cu aparatul foto si cu tableta/telefon (cateodata imi e mai usor) ca mi-e prea lene de scos pozele de pe card de obicei :)) asa ca aplicatiile alea sunt utile.

      Ștergere
  8. eu am probleme cu instagramul..nu ma atrage:))nu stiu ce sa fac pentru ca nu-mi dau seama cat de important e..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ai incercat macar? :D Nici pe mine nu ma atragea la inceput, am amanat mult instalarea lui, dar apoi m-a prins si de atunci nu am mai scapat :))

      Ștergere