Epilare definitivă: IPL vs. Laser



Hello, hello. Începem luna decembrie cu o discuție despre...păr. Nu cel din cap, ci acela de care încercăm să scăpăm. Din păcate, eu am moștenit niște gene foarte puternice care nu-mi permit să stau departe de lamă sau epilator electric prea multe zile, așa că am încercat o grămadă de metode în dorința de a scăpa.

Poate știți, poate nu, dar eu am făcut muuulte ședințe de epilare definitivă cu IPL. Am încercat pe diverse zone, în diverse saloane și la mai multe intervale de timp, din păcate de fiecare dată rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor. Am avut și avantaje, nu le pot da deoparte, dar comparativ cu promisiunile făcute de fiecare dată, aș spune că banii dați au fost mai mult pierduți. Mai multe detalii despre întreaga mea experiență cu IPL puteți vedea în videoclipul de mai jos.

Recent, am fost la clinica Yiara unde am fost invitată să încerc și epilarea cu laser. Încă nu vă pot spune multe despre efecte, despre asta voi reveni la finalul procedurii într-un video detaliat, așa cum am făcut și cu IPL. Astăzi în schimb aș vrea să le punem puțin în paralel și să vă spun despre diferențele și asemănările pe care le-am găsit eu. Let's hit it!

EPILARE IPL vs. EPILARE LASER
  • durere: IPL oferă o senzație de arsură combinată cu pișcături care pot ajunge chiar destul de dureroase dacă ai fire cu rădăcini puternice, pe când laserul oferă o experiență mult mai plăcută și mai puțin dureroasă
  • durata procedurii: nu știu dacă între timp s-au schimbat lucrurile cu IPL, dar când am încercat eu ultima dată (acum aprox. 2 ani) fiecare impuls de lumină dura o secundă și mai aveai de așteptat pentru reîncărcarea aparatului între impulsuri, deci procedeul în sine dura destul de mult dacă aveai o zonă mai mare. Laserul în schimb se miscă incredibil de repede, timpul de așteptare dintre impulsuri nu există, aparatul pur și simplu este mișcat încontinuu pe suprafața tratată și automat durata scade cu mult (picioare, mâini și axilă pentru mine a durat mai puțin de o oră)
  • primele efecte: aici ambele proceduri sunt foarte similare, părul crește la loc după prima ședință, iar la 2 săptămâni firele încep să pice singure deoarece nu mai există rădăcini care să le susțină
  • frecvența ședințelor: epilarea cu IPL se face o dată la 3 săptămâni, cea cu laser la 2 luni

Sper să vă ajute să luați cea mai bună decizie. După cum știți, am avut și un concurs pe Instagram unde am oferit un tratament complet de epilare definitivă cu laser la axilă. Câștigătoarea este @negoitaandra, felicitări!
See you next time!




1 pretty comments

  1. Foarte util articolul, a completat la cunostintele mele din domeniu. La mai multe articole similare!

    RăspundețiȘtergere