Masca de argila

This is a clay mask recipe for combination skin. Unfortunately I've written it in Romanian only, if anyone is interested in the English version please contact me.


Folosesc de aproape 2 ani pudra de argila de la Aslavital. Imi place sa experimentez diverse retete de masti si sa schimb periodic ingredientele. Azi am incercat o combinatie noua care s-a dovedit a fi foarte buna.

Ai nevoie de urmatoarele lucruri: 2 boluri(daca ai ten mixt) sau unul singur, o lingura de lemn(prefer sa evit metalul si plasticul atunci cand prepar masti homemade), un pliculet de praf de argila, miere, scortisoara, nucsoara si un ou(daca ai posibilitatea sa il iei de la tara cu atat mai bine).
Daca ai tenul normal-uscat atunci ramaneti doar cu oul si mierea. Pentru ca eu am tenul mixt prepar doua masti diferite: una pentru ten gras cu pori dilatati(in zona nasului, a fruntii si a barbiei) si inca una pentru ten uscat (pentru restul fetei).
Ceea ce urmeaza este optional, dar benefic pentru piele si merita incercat: capsule moi de vitamina A si E.

  Este de ajuns sa intepi usor capsula cu varful unui cutit si uleiul se va scurge din aceasta. Eu le-am adaugat la final in masca preparata.
Reteta:
1.Am inceput prin impartirea prafului de argila in cele doua boluri. L-am pastrat pe cel mare pentru reteta de ten gras unde aveam nevoie de ceva mai multa argila. Daca ai tenul normal, uscat sau gras peste tot doar pui intregul pliculet in castron.
O lingura rasa de argila in fiecare bol, iar restul va ajunge in recipientul mai mare.
2.Am adaugat o lingurita de miere in fiecare, aceasta este un ingredient bun pentru orice tip de ten. Contine antioxidanti si grabeste regenerarea celulelor pielii. De asemenea are efect antiseptic si hidratant.
3.Jumatate de lingurita sau chiar mai putin(depinde cum rezista tenul tau) de scortisoara si, respectiv, nucsoara. Acestea sunt destul de puternice asa ca recomand sa incepi cu o masura cat mai mica ca sa vezi cum reactioneaza pielea ta. De altfel, acest pas trebuie sarit de persoanele cu ten normal sau uscat. Ambele ingrediente au efect astringent  si stimuleaza circulatia.
4.Albusul in bolul pentru ten gras, galbenusul pentru cel uscat.
5.Amestecam bine de tot toata compozitia. La final poti adauga vitaminele. Vitamina A si vitamina E au efecte anti-imbatranire si sunt eficace in tratarea acneei. 

Pentru ca masca sa isi faca cel mai bine efectul e de preferat sa faci o baie de aburi inainte pentru a deschide porii.
Masca am pastrat-o pe fata 25 de minute. In timpul acesta am tinut pe ochi doua comprese de vata inmuiate in ceai verde rece.La final am curatat masca usor cu un buretel, mi-am uscat tenul prin tamponare cu un prosop curat si am aplicat o crema hidratanta tot pe baza de argila.

0 pretty comments